Slemmestad - Heggedal

Rute nr: 626
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 4.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Rute i vestgående retning gjennom variert landskap. Den første halvdelen går det jevnt oppover, men derfra er det stort sett flatt eller utfor. Du har hele tiden asfalt under dekkene, og en del av traseen er lagt til gang- og sykkelvei.

Ruta starter i veikrysset Slemmestadveien/Rustadveien på Slemmestad i Røyken kommune, og går først gjennom villabebyggelse og skog frem til grensen til Asker. Den markerer også skillet mellom Buskerud og Akershus. Nå sykler du oppover gjennom et fint kulturlandskap, og når snart bebyggelsen rett før utkjøringen på Røykenveien. Der tar du til venstre, men mindre enn 200 meter senere tar du til høyre, inn på Heggedalsbakken.

Fortsett så nordover til du kommer ned rett sør for Gjellumvannet. Da kan du krysse elven på nordsiden av Kistefossdammen (bro), før du setter kursen sørover det lille stykket som er igjen frem til Heggedal stasjon.

Herfra er det mange alternativer for videre sykling. Du kan velge mellom Dikemark (rute 434), Bertelsmyråsen (rute 436), Åsgard (rute 619), Asker (rute 626) eller Røyken (rute 437).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
371 Langs Askers grenser Sandvika Sandvika 59.2