Glitre - Gjermåa

Rute nr: 631

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruta har en av Markas seigeste oppoverbakker, men traseen går på godt underlag, og du kommer fort opp i høyden.

Starten fra Gamleveien like ved Hakadal kirke er av den lette sorten. Du sykler inn fra Glitre på Glittreveien et lite stykke, tar så til høyre på Kirkebyenga mot dyreklinikken. Ved den tar du igjen til høyre, og etter drøyt hundre meter blir det venstresving. Du har jorder på høyre siden av veien, mens skogen og åsene er på venstre hånd.

Du har nå syklet litt under en kilometer, og stigningene har latt vente på seg. Men nå begynner klatringen! Skogsbilveien slynger seg oppover åsen, og i løpet av de to neste kilometerne skal du opp 230 høydemeter. Det er bare å legge inn krabbegiret, men det er selvsagt lov å trille sykkelen hvis det skulle bli for tungt å sykle. Innimellom får du litt utsikt vestover, men trærne skjuler en del av den.

Når du nærmer deg toppen, kommer du til et veidele. Ta da til høyre, for den andre veien er en kort blindvei til en hytte. Nå venter et lett parti på østsiden av Oppegårdskollen. Her kommer ikke solen så lett til, i alle fall ikke på ettermiddagen. Det er stort sett slake utforkjøringer som venter, bortsett fra en liten oppoverbakke mot slutten av ruta.

Ruta ender rett før (ca. 20 meter) der kraftledningen går over skogsbilveien. Da er du like ved elven Gjermåa, som du ikke ser fra veien, men som du kan komme til ved å følge den merkede trillestien et par hundre meter østover. Du er i så fall inne på rute 606 til Østbydalen. Du kan også fortsette syklingen på skogsbilveien, nordover på rute 272 til Kirkebyvangen og Åskastet.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
329 Bratt opp, bratt ned Hakadal Hakadal 19.1
406 To ganger over åsen Hakadal Hakadal 51.6

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Glitre