Havsjødalen - Tussekrysset

Rute nr: 652
Område: Nesoddmarka
Lengde: 1.9 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en kort sykkelrute med Holtbråtan i Havsjødalen som utgangspunkt. Havsjødalen ligger i grenseland mellom Follomarka og Nesoddmarka. For 6.000-7.000 år siden var det et langt mer tydelig skille i naturen her. Da var dalen fylt med vann, og Nesodden var en øy. Havet stod den gang rundt 70 meter høyere enn i dag, og skapte et trangt sund mellom Oslofjorden og Bunnefjorden. I dag renner Havsjødalsbekken gjennom dalføret. Ruta starter ca. 20 meter over dagens havnivå.

I krysset ved Holtbråtveien møtes sykkelruter fra Ottarsrud (rute 638), Fagerstrand (rute 641) og Kløfta (rute 647). Du sykler østover – og etter ca. 400 meter med oppoverbakke, flater veien ut. Snart er du framme i Tussekrysset, der du kommer inn på fylkesvei 156.

Tar du til venstre her, kan du fortsette mot Kløfta i rute 648, eller sykle til Garder (rute 651), der det er det ruter videre nordover langs østsiden av Nesodden. Tar du til høyre, kan du bl.a. komme til Vassum (rute 637) og Nesset (rute 636), og fortsette på rutenettet i Follo.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
325 Nesodden rundt Nesoddtangen Nesoddtangen 41.3