Sundbykrysset - Nærsnes

Rute nr: 659
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 7.1 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Sundbykrysset. Hit kommer det ruter fra Sætre (rute 664), Røyken (rute 658) og Åsgard (rute 630). Det er Sundbyveien du skal sykle, og starter i oppoverbakke forbi gårdene Sundby og Hov.

Etter rundt 1,3 kilometer er det slutt på motbakkene, og du kan trille nedover mot Båtstø. Båtstøveien går ned til fjorden og rute 660, som følger Kyststien. Den kan være en alternativ vei tilbake. Men du holder deg på hovedveien, og sykler nordover forbi Høvikvollen. Igjen er det noe stigning, og etter hvert kommer du inn i et område med skog.

Men snart går det nedover igjen, og du får fin utsikt innover Oslofjorden mens du triller forbi Ramton camping. Et stykke framover nå har du nærkontakt med fjorden, før veien dreier vestover gjennom bebyggelsen på Nærsnes.

Vår rute ender i krysset mellom Sundbyveien og Baarsrudveien. Ta gjerne turen inn til Bårsrudtjern i rute 628! Fortsetter du rett fram, er du på vei til Slemmestad i rute 627.

På Nærsnes er det fine bademuligheter, og det går flere veier ned til fjorden. En av dem finner du om du tar til høyre ved butikken. Da kan du komme ut på Nærsnestangen, der det er strand og svaberg og strålende utsikt.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
341 Ettermiddagstur mellom nabokommuner Asker Asker 39.3
394 Langs åker og fjord til byen Spikkestad Huseby 56.2
323 Sørover fra Asker Asker Asker 41.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sundbykrysset