Hurum mølle - Røskestadvannet

Område: Hurummarka
Lengde: 7.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Hurum mølle. Den starter i krysset mellom fylkesvei 281 (Tofteveien), Mølleveien og Sundbyveien. Det kommer sykkelruter hit fra Klokkarstua (rute 670) og Holmsbu (rute 672).

Gjennom Sundbyveien sykler du sørover og østover – først gjennom et område med store gårder. Snart har du grus under hjulene, og kommer ned til Rødbyvannet. Etter en kort strekning langs vannets østre bredd, tar du fatt på et parti med stigning. Nå skal du inn i Hurummarka.

Med skog på begge sider tråkker du deg opp fra ca. 120 til et par hundre meters høyde i løpet av rundt 1,2 kilometer. Så går det nedover, og deretter går skogsbilveien gjennom småkupert og lett terreng østover til Røskestadvannet.

På vei langs vannet passerer du flere steder der det er fint å ta seg en rast. Helt på tampen av ruta kommer du til en fin plass ved vannet der det er satt opp bord og benker. Kanskje du også har lyst å prøve fiskelykken her inne ”i freden og roen”?

Like etter demningen ender vår rute. Herfra går det en vei opp til venstre - nordover gjennom Hurummarka i retning Langvann og Rødvann (rute 835). Du kan også komme til Røedseterputten og Svartvannsbekken om du sykler opp der (rute 836).

Fortsetter du rett fram, når du Filtvet i rute 669 og Tofte i rute 668. Ønsker du å sykle en annen vei til Tofte, kan du ta til høyre rett før vannet, og fortsette ned Oredalen (rute 834).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
387 Til Hurummarkas indre Klokkarstua Klokkarstua 35.9