Rolstad - Frilset - Eidsvoll

Rute nr: 696
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 13.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en sykkelrute som går nordover gjennom området øst for Vorma. Den starter ved Rolstad, i krysset mellom Ålandsvegen og Eidsvollvegen (fylkesvei 177). Hit kommer rute 790 fra Arnestad Minde og rute 783 fra Kampå sag.

Du sykler nordover på Eidsvollvegen, og det er et åpent og frodig kulturlanskap du har rundt deg. Knappe 5 kilometer fra start forlater du Nes kommune, og sykler inn i Eidsvoll. Nå er det Nesvegen du sykler på, og du er framme ved Frilset.

Kulturlandskapet får etter hvert avløsning av et parti med skog, før det igjen er åkrer som omgir deg. På vei ned mot Jøndalsåa har du god utsikt mot Mistberget, Eidsvolls høytragende landemerke. Etter at elva, som kommer ned fra Jønsjøen, er krysset, blir det litt stigning opp mot Styri. Veien som tar av på høyre side, går opp gjennom Stryigrenda.

Når du sykler gjennom bebyggelsen på Styri, er du på veiens høyeste punkt, vel 190 meter over havet. Mesteparten av ruta går i rundt 180 meters høyde, så de store forskjellene er det ikke snakk om. Det er gang- og sykkelvei ved Styri (2012).

Resten av ruta går i behagelig nedoverbakke, først ned til fylkesvei 181, til venstre i rundkjøringen der, og så til høyre i rundkjøringen når du er kommet ned til Eidsvoll sentrum. Ruta ender i Rådhusgata, ved Eidsvoll rådhus. Og Vorma er bare et steinkast unna.

Ferden videre kan for eksempel gå til Ås skole (rute 502), Eidsvoll verk (rute 694) – eller du kan sykle til Habberstad via Skovseth (rute 527). Vil du til samme sted via Hestdalen (rute 528) eller til Jønsjøen (rute 533), kan du ta til høyre i nest siste rundkjøring.

Skulle du ønske å sykle sørover på vestsiden av Vorma, krysser du elva på Eidsvollbrua, og legger i vei mot Brårud i rute 803. I den retningen kan du også sykle om du vil til Dal (rute 857).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
344 Langs Vorma og Mjøsa Årnes Gjøvik 103.1