Helgedalen - Brennelvhytta

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta knytter sammen to fylker og to kommuner. Den starter i Gran i Oppland og ender i Hurdal i Akershus. Utgangspunktet er ved Søndre Helgedalsætra i Helgedalen, i krysset der Totenåsstien passerer. For å komme fram til startpunktet, kan du sykle rute 292 fra Einavoll, rute 747 fra Lygna eller rute 737, som kommer fra Skrukkelisjøen.

Helgedalen er et stort og godt beiteområde. Store mengder sauer, storfe og hester beiter her. Vis derfor hensyn når du sykler i dalen! Vår rute går i nordøstlig retning, så du starter med å forlate hovedvegen gjennom dalen, og krysse setervollen. Du sykler så opp en bakke og inn i skogen.

Når vegen straks deler seg, holder du til høgre, og fortsetter i svak stigning innover dalen. Vel en kilometer fra start er det slutt på skogsbilvegen. Nå skal du rett fram, og du følger Totenåsstien til du kommer inn på skogsbilveg igjen. Det er ca. 400 meter - og en del stigning. Stien er godt merket, og det er uproblematisk å ha sykkelen med seg her.

Åsryggen ligger øst i Grandalen, og det er Grandalsvegen du kommer inn på. 50-60 meter før stien er slutt, er du i Hurdal. Du holder til venstre, og sykler nordover gjennom lett terreng. Vest for vegen ligger Syslemyr.

Mot slutten av ruta går det nedover, og du får Brennelvhytta på venstre side. Rett etter hytta, deler vegen seg. Tar du til venstre her, kan du fortsette til Sauengmyrene (rute 728). Holder du til høgre, er du på veg mot Osttjenn og Skrukkelisjøen i rute 731.

Sykler du i motsatt retning, pass på at du tar til høgre, inn på Totenåssstien, 2,1 kilometer fra krysset ved Brennelvhytta, i en svak venstresving.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
388 Einafjorden og Helgedalen Eina Eina 45.5