Roa - Brovoll

Område: Nordmarka nord
Lengde: 9.2 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Roa stasjon ligger ved foten av den nordøstre delen av Nordmarka, og det er herfra denne ruta starter. Det blir en sving innom Hadelandsåsene før ruta har sitt endepunkt ved inngangen til Romeriksåsene.

Den første delen av ruta er lett, for det er nedoverbakke fra stasjonen på veien som heter Roalinna. Den munner ut i Hadelandsvegen etter ca. 700 meter, og da holder du til høyre, slik at du krysser hovedveien (Rv 4) på bro. I første veikryss etter broen, det dreier seg om hundre meter senere, sykler du rett frem og oppover på Haakenstadlinna. Veien til høyre (Hadelandsvegen) ville ført deg mot Grua (rute 719).

I Søndre Oppdalen, omtrent fire kilometer og drøyt hundre høydemeter senere, kommer du til et veikryss. Der går rute 330, som vår rute har hatt felles trasé med så langt, til venstre mot Nordre Oppdalen. Du skal imidlertid svinge inn på Brovollvegen til høyre.

Det er et flott kulturlandskap du er inne i, og det er relativt flatt til neste veikryss. Munkerudveien går der rett frem, men du fortsetter mot venstre og får da en temmelig tøff motbakke å hanskes med. Hvis du sykler her mot slutten av sommeren, kan du eventuelt forfriske deg med bringebær som står tett langs veien.

Det er fortsatt Brovollvegen du skal benytte deg av, så blindveien rett frem skal du ikke sykle inn på når vår vei gjør en krapp høyresving. Blindveien heter Hellerudvegen, og kan være et alternativ hvis man liker stisykling. Noe av traseen der går nemlig i skiløypa mot Typografhjemmet. Men vår vei har jevnt grusdekke, og etter å ha syklet drøyt fem kilometer fra Roa, kommer du inn på den delen av veien som er belagt med bomavgift. Du må imidlertid ikke fortvile, for avgiften gjelder ikke sykler!

Omgivelsene har skiftet fra jorder til skog. Snart er du oppe på rutas høyeste punkt, ca. 540 moh., og du kan nå hvile deg i nedoverbakke. Du får Håkenstadsætra på venstre hånd, og like etterpå kommer du til Typografhjemmet, der skiløypa Gjøvik-Oslo går forbi. Det blir mer utfor, og etter at du har syklet syv kilometer, møter du rute 315, som går til venstre mot Skjerva. Men du sykler rett frem og ned Kalvedalen frem til Brovoll utfartsparkering ved E16 (tidligere Rv 35).

Her slutter vår rute, men du kan fortsette Brovollvegen til Brovoll og videre til Råsjøkrysset (rute 320) eller Grua (rute 321).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
351 Nordvest i Romeriksåsene Roa Roa 33.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Roa