Nannestad - Maura

Rute nr: 760
Lengde: 4.5 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset mellom Nannestadvegen og Teievegen, like nord for kjøpesenter, kommunehus og ungdomsskole i Nannestad sentrum. Ruta går nordover på Nannestadvegen.

Etter at bebyggelsen er tilbakelagt, sykler du gjennom et område med skog. Så venter flott utsikt mot nord og vest, og det er store gårder langs veien. Du tråkker opp bakken til Bjørke kirke, og passerer krysset der Åsvegen går til venstre mot Kringlerdalen. Her går rute 840 i retning Vålaugmoen, Kvernsjøen og Øyangen.

Langs veien videre ligger det en del bolighus, og flere blir det når du har krysset E16 (Åmålkrysset). Du kommer da inn i tettstedet Maura, og sykler fram til rundkjøringen der Nannestadvegen møter Gamle Hadelandsveg og Mauravegen (Maurakrysset).

Tar du til venstre her, kan du bl.a. sykle helt til Skjerva på Hadeland (rute 758). Mauravegen, som du har på høyre side, kan du følge til Nordmokorset (rute 757). Sykler du bare et par hundre meter bortover den veien, og så svinger til venstre opp Holkebyvegen, kan du sykle opp til Nordåsen (rute 763 til Grustaket).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
391 Rundtur fra Maura Maura Maura 36.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Nannestad