Festningsdalen - Kirkebygda

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruta starter på Vengsveien i Festningsdalen, der det er løypekryss om vinteren. Her møtes rute 817 fra Finland og rute 816 fra Flateby. De første 700 meter av ruta går på veien, men så skal du inn til høyre, og inn på en strekning med trillesti. Etter ca. en halv kilometer ser du bebyggelse på venstre side, og nå er det tid for å komme ut av skogen.

Du sykler ned gjennom et tun, holder til høyre - og så er du framme i Ekebergdalen, der det åpner seg et frodig landskap med store gårder. Veien du kommer til, heter Ekebergveien, og her skal du til venstre. Du følger sykkelskiltene videre, og kommer fram mot riksvei 120 på Ekebergveien.

Fra krysset mellom disse veiene er det bare et aldri så lite stykke igjen (mot venstre), så er du ved rådhuset. Dette er Kirkebygda, kommunesenteret i Enebakk. Du befinner deg nå vel 150 meter over havet, ca. 70 høydemeter lavere enn ved start.

Hvis du nå vil sykle nordover, kan du gjøre det ved å ta til venstre og tråkke deg mot Flateby (rute 815). Tar du til høyre, og krysser Børterelva, kan du fortsette sørover på riksveien, i rute 283 mot Larsbraaten. Eller du kan velge skogsbilvei mot Ytre Enebakk (rute 285).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
159 Østmarka på langs fra nord Ellingsrud Streifinn 58.5
151 Østmarka rundt i sør Streifinn Fjell 29.7