Røskestadvannet - Nøklemyr - Svartvannsbekken

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter ved Røskestadvannet, nærmere bestemt krysset rett øst for demningen. Hit kan du komme i sykkelruter fra Hurum mølle (rute 671), fra Tofte via Oredalen (rute 834) og via Røedsgrinda (rute 668) - og fra Filtvet (rute 669).

Først sykler du opp en bratt bakke som er noen hundre meter lang. Så flater det ut, og du kommer fram til Nøklemyr. På venstre side går rute 835 videre nordover til Langvann og Rødvann.

Men du holder til høyre i dette krysset, og de neste 600 meterne har veien en noe lavere standard. Men så kommer du inn på god skogsbilvei igjen, og tar til venstre. Etter å ha syklet nordover en stund, er du framme ved en snuplass. Her fortsetter du rett fram, og du overser "glatt" en avkjøring på venstre side rett etter snuplassen.

Rundt 200 meter fra snuplassen kommer du fram til det som om vinteren er et løypekryss. Her tar du ned til høyre - til Røedseterputten. Her er det ikke skogsbilvei, men det er helt greit å ta seg fram i løypetraseen. Du følger den videre mot venstre, sykler opp en bakke, og fram til nok et kjent løypekryss på disse trakter - det ligger ved Svartvannsbekken.

Nå er du på skogsbilvei igjen, og har to valg. Holder du til venstre, er du på vei videre nordover gjennom Hurummarka (rute 837 til Plankebru og Hesthagadammen). Velger du å følge veien mot høyre, kommer du til Røstad, og kan f.eks. ende ferden på Filtvet (rute 663).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
387 Til Hurummarkas indre Klokkarstua Klokkarstua 35.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Røskestadvannet