Leirsund - Skedsmokorset

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en rute som hovedsakelig går på en oldtidsvei. Veidekket veksler mellom asfalt og grus.

Ruta starter fra veien Kjusløkka, omtrent 400 meter sør for Leirsund stasjon. Derfra følger den Farseggen, som er skiltet som blindvei. Det gjelder imidlertid ikke for syklister, så det er bare å tråkke på. Du passerer etter hvert et bilstengsel, og fortsetter oppover - nå på grusdekke. Til å begynne med syklet du forbi et boligområde, men nå har du skog på begge sider. Det er lett å føle at en er langt inne i de dype skoger, selv om det bare er et par hundre meter i luftlinje til Leirsundveien.

Turveien du sykler på, er en del av oldtidsveien mellom Leirsund og Skedsmo kirke. Den ligger på en leirrygg, og er i de senere år restaurert. Du kan lese mer om den ved å gå inn på denne nettsiden.

Det er satt ut hvilebenker et par steder langs veien, i tilfelle det skulle være aktuelt med en pause. Vel oppe på toppen åpner landskapet seg, og et jordbruksområde kommer til syne. Når du igjen kommer inn på asfaltvei, holder du til høyre to ganger og sykler over E6. Rett før broen tar rute 590 av til venstre mot Lillestrøm, men du skal altså i motsatt retning, frem til Skedsmokorset. Ruta ender i krysset Trondheimsveien/Gjerdrumsveien/Presthagaveien.

Syklingen trenger ikke stoppe her, for du kan fortsette til venstre i krysset på rute 264 til Ringnes, eller du kan svinge til høyre og ta rute 844 mot Frogner. Hvis du vil nordover, fortsetter du rett frem mot Ask (rute 852).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
402 Over Farseggen Lillestrøm Lillestrøm 16.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Leirsund