Lygna - Lygnalia - Badstuvegen

Rute nr: 898

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter på Lygna, nærmere bestemt ved Lygnasæter Hotell. Det er en fin rute som går gjennom lett terreng, med en del nedoverbakke mot slutten.

Fra plassen framfor hotellet sykler vi først til den store parkeringsplassen der skiløypene starter. Her holder vi til venstre, og sykler forbi en bom. Vi har campingen på høgre side og følger skiltingen til Lygna hyttegrend. I andre kryss etter parkeringsplassen tar vi til høgre. Dermed kommer vi inn i Lygna hyttegrend.

Vi sykler rett fram gjennom feltet, og ned en bakke. Her tar vi til venstre, og stifter bekjentskap med rutas første "plankesti". Deler av ruta går nemlig gjennom myrområder. Her har Øståsen Skiløyper lagt ut solide planker på fire strekninger - til sammen ca. 500 meter. Mellom disse fire strekningene sykler vi i skiløypetraseen, som veksler mellom grus og jord som underlag.

Gjennom svakt fallende terreng kommer vi fram til Lygnalia, der et stort hytteområde er under utbygging. Her krysser vi elva Skjerva. Vi er så vidt innom en skogsbilvei, før vi tar ned til venstre på godt opparbeidet turvei med grus som underlag. Her er det fin utsikt over Hadelands åser.

Nå går det bratt ned til Badstuvegen. Fra krysset her kan vi fortsette mot venstre til Svera (rute 304) - eller vi kan ta til høgre, og følge rute 954 til Amundrud evt. videre ned til Jaren eller Brandbu.

Et alternativ til ruta som her er beskrevet, er rute 1005, som følger Lygnalivegen, og dermed ikke går på "plankesti".Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
441 Hadelandsutsikt til øst og vest Lygna Lygna 28.9
443 Hurdalsrunden fra Lygna Lygna Lygna 73.1
442 Langtur på Øståsen Lygna Lygna 52.1
148 Lushaugen rundt fra Lygna Lygna Lygna 25.1
166 Lygnaturen på sommerføre Lygna Hakadal 63.6
168 Megatur fra nord Bleiken Spikkestad 173.2
444 Over toppen av Hadeland Jaren Jaren 39.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Lygna