Nesset - Vinterbro - Ringneskrysset

Rute nr: 902
Område: Follomarka
Lengde: 4.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en sykkelrute som går i nordøstlig retning fra Nesset. På hele ruta er det gang- og sykkelvei.

Du sykler langs Nessetveien (fylkesvei 156), og får snart vannet Pollen på venstre side. Det er svak stigning videre opp til Vinterbro sentrum. Straks dukker utløpet av Nordbytunnelen opp på høyre side, og du kommer inn på Høyungsletta. E6 og E18 krysser hverandre like i nærheten, og det høres utvilsomt godt.

Du sykler rett fram gjennom rundkjøringen nedenfor inngangen til Tusenfryd. Fornøyelsesparken har for øvrig gitt navn til strekningen du sykler - Tusenfrydruta. Nå er det ikke lange biten igjen før du er framme i Ringneskrysset, som ligger ved sørenden av Gjersjøen.

Etter å ha syklet fra Bunnefjorden (Nesset ligger nesten innerst i fjorden) til Gjersjøen, er det tid for å velge vei videre. Vil du nordover mot Kolbotn, kan du enten sykle på vestsiden av Gjersjøen i rute 899, eller ta til høyre, og følge rute 900 forbi Myrvoll. Til høyre tar du også om du vil sykle til Greverud (rute 904) eller Langhus (rute 906). Ønsker du å ta turen opp i Nøstvedtmarka, tar du til høyre allerede i rundkjøringen ved Tusenfryd (rute 376 til Stuene).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
457 Fra flisby til badeby Lillestrøm Drøbak 59.8
480 Gjennom Follo fra Hauketo Hauketo Hauketo 79.1
460 Til middelaldergårder i Oppegård Kolbotn Kolbotn 27.9