Langhus - Ringneskrysset

Rute nr: 906
Område: Sørmarka
Lengde: 5.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta Langhus stasjon. Du starter med å sykle nordover på en turvei som går inn i skogen og forbi Bensekulpen. Straks etter ei bru tar du til venstre, og er snart framme ved bilvei, og et busstopp. Her tar du til venstre, og krysser under jernbanen ved Vevelstad stasjon.

Du holder så svakt til høyre, og kommer dermed inn på Smedsrudveien, som delvis er en egen turvei. I møtet med Tussestien tar du 90 grader til høyre. Det bærer ned en liten bakke, og du tar farvel med boligområdene. Nå kommer du inn på en koselig, gruslagt tursti som fører deg til fredfulle trakter ved Tussetjern. Her er det fine bademuligheter.

Nederst i en liten bakke kommer du til brua der E6 gikk tidligere. Den skal du ikke under, for da kan du havne på Greverud (rute 363) eller Kolbotn (rute 905). Det får bli en annen gang... I stedet svinger du opp til venstre. Etter bare ca. 250 meter tar du til høyre på ei bru, og følger gang- og sykkelveien som svinger mot høyre langs en rundkjøring. Like etterpå, er du framme ved nok en rundkjøring, og her skal du til venstre.

Nå er det bare å følge gang- og sykkelveien helt til du er framme. Den går langs fylkesvei 156, som var E6-trasé før Nøstvedttunnelen ble tatt i bruk i 2009. Dvs. når du kommer fram til den 342 meter lange Ringnestunnelen, skiller veiene naturlig nok lag. Her har syklende og gående sin egen trasé til disposisjon utenfor tunnelen - rundt Amundsneset.

Etter å ha syklet et stykke langs fylkesveien igjen, er du framme i Ringneskrysset, et viktig knutepunkt for syklistene her i området. Herfra kan du enten sykle nordover langs Gjersjøen (rute 899 til Kolbotn), eller legge turen videre sørover gjennom Follo. Da velger du rute 902 forbi Vinterbro til Nesset. Ønsker du heller å sykle opp i Nøstvedtmarka, tar du rute 910 til Stuene.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Langhus