Ås - Trampen

Rute nr: 912
Område: Follomarka
Lengde: 4.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Målet for denne ruta er et sted du kanskje først og fremst assosierer med vinter og skiturer. Men målet kan også nås på sykkel! Det er en lett og fin tur innover gjennom skogen.

Utgangspunktet er Ås stasjon. Du starter med å sykle et lite stykke langs jernbanelinja i retning Oslo. Er du på vestsiden av stasjonen, benytter du en undergang for å komme til den andre siden av sporet. Du fortsetter langs Sentralveien, med Ås videregående skole på høyre side. Herfra går skiløypa til dagens turmål vinterstid.

Men nå er det sykkel som gjelder. Litt etter skolen tar du til høyre, inn i Solfallsveien, og igjen til høyre når du kommer til Liaveien. Når du får Dysterbråtan på høyre side, skal du inn der (kort veistubb), og for siste gang - også til høyre deretter - inn på en vei som går sørover fra utkanten av bebyggelsen.

Når denne veien deler seg, holder du til venstre - i Eldorveien. Like etter holder du igjen til venstre, ut av veien og inn i skogen. Resten av ruta går gjennom skogen, i samme trasé som skiløypa.

På mesteparten av strekningen er det god grusvei. Veien ble offisielt åpnet i september 2015, etter omfattende anleggsarbeid i et par år. Åpningen fant sted i krysset ved Bjørnebekkvadet, som du passerer på vei sørover.

1,6 kilometer senere er du framme ved speiderhytta Trampen. Her er det servering i skisesongen. Men Trampen er et fint turmål til alle årets tider. Utenfor hytta er det benker og bord - med andre ord et fint sted for en rast.

Rute 911 går videre herfra til Kroer. Derfra kan du enkelt komme deg tilbake til Ås, slik at du får en fin rundtur.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
427 Rundtur til Trampen og Kroer Ås Ås 12.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås