Nordre Morttjennet - Melbyhøgda

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i krysset nord for Nordre Morttjennet. Hit kommer det sykkelruter fra Vesle Byua (rute 934) og fra Holtjennet via Tisjøvegen (rute 938).

Ruta følger skogsbilvegen som går i nordlig retning, og på mesteparten av strekningen er det jevn stigning (ca. 100 høydemeter totalt). Etter hvert blir vegen dårligere, mer som en trakotorveg, og mot slutten av denne strekningen blir det noe steinete.

På veg nordover kommer du til et skilt som viser veg til Trøllkjerka. Dette er noen spesielle fjellformasjoner som en dugnadsgjeng fra Feiring har gjort til et populært turmål, bl.a. ved å lage til bålplass og sette opp gapahuk. Ta gjerne en avstikker dit!

Etter at Høgdeputten er passert, er du straks framme på Melbyhøgda, som ligger ved Høgdevegen, den gamle ferdselsvegen mellom Feiring og Hurdal. Nå er du oppe i 535 meters høyde, og har fin utsikt mot Mjøsa. Her er det fint å ta seg en rast.

Vil du sykle videre på Høgdevegen, kan du trille ned lia til Feiring (rute 939), eller ta til venstre mot Holtjennet via Brurbakken (rute 937). Rute 936 går et lite stykke i samme retning, og så videre til Almelihaugen, nedenfor Almelia.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
469 Over Melbyhøgda til Hurdal [Høgdevegen] Feiring Feiring 34.0