Amundrud - Pålsætra - Løvstua

Rute nr: 957

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset ved Amundrud - i Amundrudvegen. Hit kommer det ruter fra Brandbu (rute 1004), Jaren (rute 897) og Badstuvegen (rute 954).

Det blir en del stigning før vi er framme - rundt 90 høydemeter. Det er skiltet fra start, så vi finner lett vegen forbi gården Amundrud, der vi har fin utsikt nedover mot Viggadalen og Randsfjorden. Så bærer det oppover gjennom skogen på grusveg, og vel en kilometer fra start er vi framme ved Pålsætra. Pålsætra består av tre sætrer som ikke drives som sætrer lenger, men sæterhusa brukes som hytter og er i god stand. Fin utsikt!

Der vegen ender, holder vi til høgre, og fortsetter gjennom ei grind. Nå har vi rundt 300 meter med sti framfor oss, og etter utflating ved Pålsætra, er det igjen motbakke. Her er det noe ulendt.

Vi kommer så inn på en delvis gjengrodd skogsbilveg, og nå flater det ut igjen, før det blir mer stigning mot slutten av ruta. Den ender idet vi er framme i Kjølvegen, i krysset nedenfor Løvstua. Her har vi to valg - å trille nedover mot Jølsen (rute 1006) - eller å tråkke oss videre oppover mot Blokkhus - og fortsette innover åsen (rute 951 til Einavoll).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
441 Hadelandsutsikt til øst og vest Lygna Lygna 28.9