Grindvoll - Solheimstorget - Granlund

Rute nr: 967
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 8.5 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset mellom Grindvollgata og Grindvollinna på Grindvoll. Vi sykler nordvestover gjennom Grindvollinna, og etter en liten oppoverbakke tar vi til høgre (Korsrudlinna).

Vegen går i en bue - først nordover og så østover forbi garden Grumstad. Vi fortsetter forbi flere andre garder og kommer snart fram til Solheimstorget. Her går Korsrudlinna videre ned til Lunner stasjon (rute 978), mens rute 580 går til høgre, forbi Lunner kirke og videre til Kalvsjø.

Vi tar til venstre i dette krysset, og følger Kongevegen nordover forbi gården Åslund. Senere tar en gårdsveg av til venstre og like etterpå en til høgre. Her ved Enlien får vi kjempeutsikt mot Ålsbygda og Gran.

Vi har nå 600 meter med bratt stigning opp til Gagnum gård på venstre side. Herfra ruller det lett nedover til Granlund barnehage (tidligere skole). Like etter, i krysset mellom Gagnumsvegen og Vienlinna, ender vår rute. Tar man til høgre her, kan man følge rute 952 fra Granavollen. Mot venstre går rute 995 forbi Grimsrud til Kittelsrud.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km