Lunner - Grindvoll

Rute nr: 979
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 6.6 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i vegkrysset nord for Lunner stasjon. Vi sykler sørover gjennom sentrum, og i krysset der Rypsekkvegen går mot venstre, holder vi til høgre, og tråkker oss opp Lunnerlinna.

Det er stigning i vel en kilometer. Lunnerlinna kan følges videre mot Kalvsjø (rute 980) , men vi tar av mot høgre, inn i Grindvollinna. Resten av ruta følger denne vegen.

Vi passerer Skøyen, der Lunner barneskole ligger oppe i skogen til venstre. Turen går videre vestover til vatnet Kjevlingen, der det er gode bademuligheter. Fra garden Ballangrud har vi god utsikt vestover, og fortsetter gjennom kulturlandskapet i nedoverbakke.

Ruta ender i krysset mellom Grindvollgata og Grindvollinna på Grindvoll. På venstre side går vegen inn til boligområdet på Grindvoll, der også Grindvoll stasjon ligger. Rute 983 går videre over til Olum.

Grindvollinna fortsetter vestover, og rute 962 kan følges til Sløvika og Jevnaker ved Randsfjorden. Følger du samme veg et lite stykke, og så tar opp til høgre, kan du følge rute 965 gjennom Sognsbygda til Kittelsrud. Rute 967 går til Solheimstorget og Granlund.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
464 Middelalderkirker og pilegrimsveg Lunner Lunner 31.9