Grindvoll - Olum

Rute nr: 983
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 5.6 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en fin forbindelse sørover fra Grindvoll - den kan f.eks. være starten på en tur opp i den nordlige delen av Nordmarka. Utgangspunktet er krysset mellom Grindvollinna og Grindvollgata.

Du starter med å følge sistnevnte veg gjennom boligområdet på Grindvoll. Ta gjerne en avstikker ned til den nedlagte Grindvoll stasjon. Vegen krysser jernbanen, og fortsetter vest og sør for Vassjø. Litt senere starter et parti med en del stigning. Det dreier seg om vel en kilometer, og knappe 100 høgdemeter.

På toppen av bakken går Klinkenbergveien til høgre, men du tar til venstre her, og følger Feldbergveien videre. Selv om det meste av stigning er unnagjort, venter det fortsatt litt oppoverbakke - før det så går lett unna forbi Kinge. Så er det bare å la det stå til - ned bakkene til Olum.

Når du kommer inn på E16 her, har du tre ruter å velge mellom. Mot venstre går rute 579 til Kalvsjø. I motsatt retning kan rute 578 følges til Jevnaker. Tar du til høgre, og så til venstre, på den andre sida av E16, kan du sykle opp til Trantjern i rute 194. Og da ligger hele Nordmarka for dine føtter...Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
465 Til Nordmarka fra nord Grindvoll Grindvoll 31.4