Til Stallerud og Sterkerud

Tur nr: 239
Område: Sørmarka
Lengde: 11.4 km
Gradering: Lett

Stallerudhytta og Sterkerud er to turmål som står høyt i kurs blant skifolk som frekventerer den nordlige delen av Sørmarka. Her er det folksomt i helgene!

Vi skal innom begge to, og starter på Siggerud, nærmere bestemt ved Siggerudhallen. Etter at Oksrudbakken er tilbakelagt, med rundt 35 meter stigning på ca 300 meter, venter behagelige bakker ned til vannledningstraseen, som vi følger videre til Stallerudhytta.

Etter dagens første rast, tar vi fatt på den lille bakken som er starten på "overfarten" til Bukkestitjern. Om isen er trygg, går vi gjerne ut på vannet, i stedet for å følge løypa på land.

Vi fortsetter østover til Torget, og så er det strake veien til Sterkerud. Nok en gang kan vi komme inn i varmen og ta oss en god pause.

Det er tid for å snu - og turen går tilbake til Torget. Men nå skal vi en annen vei enn den vi kom. Turen går opp i Verpåsen.

Vi fortsetter gjennom flott skogsterreng, og kommer tilbake til Oksrudbakken. Snart kan vi avslutte denne turen gjennom Østmarka ved Siggerudhallen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Siggerud

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
745 Lysløypa Siggerud - Stallerud [Vannledningstraseen] Siggerud Stallerud 28.12.2021 2.3
207 Stallerud - Sterkerud Stallerud Sterkerud 12.03.2021 3.8
431 Siggerud - Verpåsen - Sterkerud Sterkerud Siggerud 17.02.2021 5.3