Parkeringsplassen ved Solli gård er et fint utgangspunkt for å gå på ski i Vestmarka. Denne turen, som både starter og ender her, går innom vannet Store Sandungen, derav navnet "Sandungsrunden".

Du starter ved løypeskiltet ved parkeringsplassen nedenfor gården, og går først til serveringsstedet Myggheim. Denne strekningen går i godt preparerte spor på skogsbilvei, og er ganske flat.

Fra løypekryssetved Myggheim tar du til høyre, og etter et flatt parti gjennom skogen, kommer du til Stormyra, der det er flott å ta en pause på solrike dager. Deretter blir det utforkjøringer ned til skogsbilveien sørvest for Store Sandungen.

Nå skal du til høyre, og du følger så veien frem til neste løypekryss, ved Junkertangen. rett etterpå deler løypa seg, og da velger du løypa som går til venstre. Den er for klassisk stil, mens den andre er for fristil.

Det neste stykket byr på en del oppoverbakker, og er uten tvil den tyngste delen av turen. Men når du kommer inn i lysløypesystemet fra Solli, er du over det verste, og kan sette kursen mot gården. Når du kommer dit, der det for øvrig er servering, får du en frisk nedkjøring til parkeringsplassen, der du startet turen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Solli gård

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
28 Solli - Myggheim Solli parkering Myggheim 13.04.2021 2.1
29 Myggheim - Stormyra - Sandungen V Myggheim Store Sandungen (Vestmarka) 15.04.2021 1.5
1245 Sandungen S - Sandungen V (på veien) Store Sandungen (Vestmarka) Junkertangen 15.04.2021 0.7
30 Solli - Kariåsen - Sandungen S [klassisk] Junkertangen Solli parkering 13.04.2021 3.4