Til Grønland og Mikkelsbonn

Grønland (420 moh.) og Mikkelsbonn (380 moh.) er to populære serveringssteder i Vestmarka. På denne turen skal vi innom begge, og vi kommer også til et flott utsiktspunkt.

Vi starter fra parkeringsplassen på Franskleiv ved Vestmarksetra, og følger skilting mot Grønland. Snart er vi oppe på Grønlandsveien. Det er flatt i starten, men etter hvert møter vi solide motbakker. Når vi kommer til Stovivollen, som vi får på høyre hånd, er de tyngste bakkene unnagjort. På solrike dager er det flott å ta en pause ved denne seteren, som er en av de eldste bevarte i landet. Det er fint å slå seg ned på trappen til et av husene.

Turen fortsetter oppover Grønlandsveien, men ved løypekrysset flater det ut. Her går vi rett frem, og er snart fremme på Grønland. Også her kan en pause anbefales, selv om vi skulle komme utenom åpningstiden. Spesielt på slutten av sesongen er det fint å sette seg ned på en av benkene og slikke sol.

Nå setter vi kursen mot Mikkelsbonn, i skogsløypa som går nordvestover. Denne strekningen er kun et par kilometer lang, og det går for det meste nedover. Noen få hundre meter etter Grønland får vi nydelig utsikt mot blant annet Haveråsen og Sylling, og vi kan skimte Gaustatoppen i bakgrunnen.

Vel fremme ved Mikkelsbonn er det muligheter for å få litt påfyll av vått og tørt, før vi tar fatt på løypa på sørsiden av Svartvann. Vi passerer rett forbi DNT-hytta Svartvannshytta, og tar til høyre i neste løypekryss. Det blir nå motbakker opp til løypekrysset på Langåsen, der vi var tidligere på turen. Her svinger vi til venstre og kan nyte de flotte utforkjøringene ned Grønlandsveien og tilbake til Franskleiv.

God tur!Edit

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
331 Vestmarksetra - Stovivollen - Langåsen [Grønlandsveien] Vestmarksetra Langåsen 07.04.2021 4.0
597 Langåsen - Grønland [Grønlandsveien] Langåsen Grønland 13.04.2021 1.0
596 Grønland - Mikkelsbonn Grønland Mikkelsbonn 04.04.2021 2.2
598 Langåsen - Svartvann - Mikkelsbonn Mikkelsbonn Langåsen 14.04.2021 2.0
331 Vestmarksetra - Stovivollen - Langåsen [Grønlandsveien] Langåsen Vestmarksetra 07.04.2021 4.0