Fra toppen av Krokskogen

Velkommen til toppen av Krokskogen! Utgangspunktet for turen befinner seg nemlig i nesten 600 meters høyde.

Når du sykler bortover langs den mektige Øyangen, beveger du deg i en høyde på 562 meter over havet - og ingen andre steder, verken i Nordmarka eller på Krokskogen, finner du en sykkelvei som følger et vann i tilsvarende høyde.

Turen til Sørkedalen går i variert og fint terreng, og langs størstedelen av turen kan du se vann: Øyangen, Storflåtan, Vesleflåtan, Svarten, Kringla og Langlivannet er de største.

Det er selvsagt et utall av naturskjønne steder å raste underveis. Vi anbefaler å ta en avstikker ned til vannkanten ved Storflåtans utløp – der er det fredfullt og fint å ta seg litt mat og drikke før turen går sørøstover mot Kringla.

Det er vanlig grusvei mesteparten av turen, med to unntak: 7-800 meter med trillesti (for det meste planker) et stykke etter Øyangen, og så følger du asfaltveien fra Kringa og ut til Sørkedalen skole. Turen byr ikke på de store utfordringene for muskulaturen, derimot er det mange nydelige unnabakker...

Har du lyst på en liten avstikker, er det ikke så lange veien innover mot Spålen. Da tar du til venstre like etter trillestien, og sykler så langt som veien går, dvs. ca. en kilometer. Du er da ved Fagervann, ikke så langt fra Spålsetra. God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ringkollen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
130 Ringkollen - Storflåtan gård Ringkollen Storflåtan gård 10.9
129 Storflåtan gård - Kringla Storflåtan gård Kringla 7.3
96 Sørkedalen skole - Kringla Kringla Sørkedalen skole 9.4